6.1.2014

Uusi laji!

Sain joululahjaksi Dobo pallon ja kirjan :) Ja te jotka, ette ole kuulleet tästä hauskasta liikuntalajista niin minäpä vähän kerron tästä :).
Elikkä Dobo on suunniteltu kasvattamaan sekä ohjaajan että koiran lihaskuntoa, kehonhallintaa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Samalla se parantaa ohjaajan ja koiran suhdetta.
Dobo-harjoitukset tehdään joko;
Tasapainotyynyllä


tai

pallolla joka meiltäkin löytyy

Liikkeitä lajissa on kolmenlaisia;  koiran tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Suurin hyöty doboilusta on syvien lihasten ja tasapainon kehittyminen. Ja kun mekin harrastetaan agilityä, tokoa ja näyttelyitä niin tämä on tosi hyvä meille :).

Agilityssä suurimmalle rasituksella koiralla joutuu etuosa (rintalihakset, nivelet, kyljet, vatsalihakset ja selkä) Agilitykoiran syvä lihaksiston tulisi olla erityisen vahva - tämä auttaa koiraa hallitsemaan kehonsa paremmin kovassa vauhdissa. Myös loukkaantumisriski pienenee.

Milloin koira ei saa harjoitella doboa?
  • Kun koiralla on kuumetta tai tulehdus
  • Joku akuutti vamma
  • Parantumattomia murtumia
  • Lihas on juuri revähtänyt ja koiralla on venähdys
  • Tiineyden loppupuolella 

 
 

2 kommenttia:

Nea kirjoitti...

Mä oon jo pitkään halunnut päästä kokeilemaaan doboa kuulostaa niin mielenkiintoiselta, ihan yksin en kuitenkaan uskalla lähteä kokeilemaan :D Pitääkin taas kattella jos noita dobo-kursseja olis käynnissä täälläpäin, harmi vaan kun ei vielä voi kovin pitkiä aikoja olla kotoa poissa tuon vauvan takia :)

Iida kirjoitti...

No on kyl kiva laji Indi aina ihan innoissaan ku otan pallon esille :) Suosittelen! Mäkin haluaisin mennä kans jollekin Dobo-kurssille mut ne mitä mä oon löytäny niin on just pääkaupunkiseudulla niin sen takia on pakko yksi tehä mut tottakai jos tänne Pirkanmaallekin tulee joku kurssi niin oon kans kiinnostunut :).